Workshop koffie

Werk jij in de horeca en wil jij meer met koffie doen dan alleen een koffiemachine bedienen? Volg dan een workshop koffie! Met deze workshop verdiep jij je in de fascinerende wereld van koffie.

Workshop koffie volgen?
Dat doe je aan de First Coffee Academy!

De cursus gaat verder dan alleen koffie als drank. Je leert ook over de geschiedenis, de verschillende koffiesoorten en de verwerkingsmethoden. Rond je alle cursussen met een voldoende af, dan mag jij je officieel barista noemen.

First Coffee Academy

De First Coffee Academy leidt mensen op voor de internationaal erkende Barista Skills certificaten van de Speciality Coffee Association (SCA). De onderdelen van het opleidingsprogramma zijn gebaseerd op tientallen jaren kennis, onderzoek en praktijkervaring. De opleidingen zijn ontworpen om de studenten te helpen bij het starten van een succesvolle carrière in de koffie industrie.

Verschillende workshops koffie

Aan de Academy volg je verschillende workshops. Afhankelijk van je kennis en ervaring kun je bij verschillende onderdelen instromen.

SCA Barista skills foundation. In deze workshop leer je de basiskennis van koffie. Ook ontdek je hoe je de molen instelt, hoe je espresso’s maakt en melk schuimt volgens de SCA kwaliteitsnormen. In deze cursus komen ook hygiëne, veiligheid en klantenservice aan bod.

SCA Barista skills intermediate. Hierin leer je hoe je de koffiekwaliteit verbetert en krijg je dieper inzicht in koffie zelf. Daarbij komen onder andere de invloed van de variëteit, de oorsprong en verwerkingsmethoden van de koffie op de smaak aan bod. Daarnaast leer je meer over de parameters van de koffiehoeveelheid, maalgraad, waterkwaliteit en shottijd.

SCA Barista skills professional. Deze workshop koffie richt zich op de geavanceerde vaardigheden en gedetailleerde kennis die door de barista worden gebruikt, en hoe je deze toepast.

Workshop koffie

Workshop volgen?

Ook een officiële koffie cursus volgen? Neem contact op met First Coffee en we vertellen je alles over de mogelijkheden aan onze First Coffee Academy!