Cursus koffie barista

Werk jij in de horeca en wil je meer weten van koffie dan alleen hoe je een koffieapparaat bedient? Volg dan een cursus koffie barista aan de First Coffee Academy! Wie bieden verschillende cursussen waarin je alles leert over koffie, zetmethoden en gastvrijheid. Immers, ook het contact met je klanten maakt een belangrijk deel uit van het werkt als barista.

Professioneel barista worden?
Volg onze cursus koffie barista!

Na iedere voldoende afronding van een cursus ontvang je een officieel certificaat. Met voldoende certificaten mag jij je officieel barista noemen.

We hebben cursussen met verschillende niveaus en onderwerpen. Volg je alle onderdelen, dan heb je alles dat je nodig hebt om je een internationaal erkende barista te noemen. De First Coffee Academy is een door de SCA (Speciality Coffee Association) geautoriseerde opleiding.

Cursussen koffie barista

Onze First Coffee Academy heeft verschillende cursussen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je voorkennis en ervaring.

  • SCA Introduction to coffee. Deze cursus is een eerste introductie in de koffiespecialiteiten.
  • Barista skills Foundation. Tijdens deze cursus leer je de basiskennis van koffie, het instellen van de molen, hoe je een espresso maakt en melk schuimt volgens de SCA-kwaliteitsnormen.
  • SCA Barista skills Intermediate. Dit is een vervolgcursus op de barista workshop foundation en geeft een dieper inzicht in de koffie zelf.
  • SCA Barista Professional. In deze cursus leer je geavanceerde vaardigheden en krijg je gedetailleerde kennis om toe te passen als professioneel barista.

Cursus koffie barista

Barista in het Italiaans

In ItaliĆ« betekent barista ‘iemand die achter de bar staat en dranken serveert’. Dat is dus niet alleen koffie, het kunnen allerlei soorten dranken zijn. In andere landen staat het woord ‘barista’ voor iemand die zich helemaal heeft toegelegd op koffie en koffiespecialiteiten. Om je barista te mogen noemen moet je bepaalde erkende certificaten hebben.

Cursus koffie barista volgen?

Ook een cursus koffie barista volgen aan de First Coffee Academy? Meld je dan snel aan!