Barista cursus kosten

Ben je werkzaam in de horeca en wil je meer dan alleen op de knop van een koffiemachine drukken om koffie te maken? Volg dan een barista cursus aan de First Coffee Academy. Hier leer je alles over de geschiedenis van koffie, de bereidingswijze van koffiespecialiteiten en hoe je deze serveert, zodat jij je aan het einde van de opleiding officieel barista mag noemen. De barista cursus kosten zijn voordelig als je kijkt naar de sprong in carrière die je maakt na het afronden van de opleidingen.

Wat zijn de barista cursus kosten?
Volg een voordelige opleiding bij First Coffee Academy!

De First Coffee Academy leidt mensen op tot internationaal erkende barista. Bij het voldoende afronden van de cursussen ontvang je internationaal erkende Barista Skills certificaten van de Speciality Coffee Association (SCA). Onze opleidingsprogramma’s zijn gebaseerd op tientallen jaren van kennis, onderzoek en praktijkervaring. We zijn een door de SCA geautoriseerde opleider.

Barista cursussen

  • SCA Introduction to coffee. In deze cursus leer je alles over de reis van koffie van de plant tot het koffiekopje. Ook komen teelt, variabelen die van invloed zijn op de kwaliteit van koffie en de beginselen van zetmethodes aan bod. Een examen afleggen doe je schriftelijk online. Deze cursus duurt één dag.
  • Barista skills. Hierin leer je de basiskennis van koffie. Daarnaast leer je hoe je de molen instelt, espresso’s maakt en melk schuimt volgens de SCA-kwaliteitsnormen. Ook leer je over hygiëne, veiligheid en klantenservice. Dit examen doe jeschriftelijk. De cursus duurt één dag.
  • SCA Barista skills intermediate. In deze cursus krijg je een dieper inzicht in de koffie zelf. Onder meer de invloed van de variëteit, oorsprong en de verwerkingsmethode op de smaak van de koffie komen aan bod. De cursus duurt twee dagen.
  • SCA Barista skills professional. Hierbij leer je geavanceerde vaardigheden en krijg je gedetailleerde kennis die een professionele barista nodig heeft. Deze cursus duurt drie dagen.

barista cursus kosten

Wat zijn de barista cursus kosten?

Ook weten wat de barista cursus kosten zijn? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag over de kosten en mogelijkheden!