Barista workshop

Werk jij in de horeca en wil jij je onderscheiden in kennis over en ervaring met koffie? Volg dan een barista workshop aan de First Coffee Academy!

Barista workshop volgen?
Dat doe je bij First Coffee Academy!

Met ons programma word je opgeleid tot internationaal erkende barista. Je leert onder meer alles over koffie en de herkomst, over de verschillende zetmethoden en klantcontact. Onze Academy is een door de Speciality Coffee Association (SCA) geautoriseerde opleiding.

Wat doet een barista?

‘Barista’ is het Italiaanse woord voor iemand die achter de bar staat en dranken serveert. Dat kan dus meer zijn dan alleen koffie. In andere landen staat het woord voor iemand die zich specifiek bezighoudt met koffie(specialiteiten) en zich daar helemaal op heeft toegelegd. Je mag je niet zomaar barista noemen, daar zijn speciale opleidingen en cursussen voor. Daar leer je onder meer over koffiebonen, het verwerkingsproces, zetmethoden, serveren en advies geven over welke koffie(specialiteit) het beste bij een gerecht past.

barista cursus kosten

Opleidingen

De First Coffee Academy heeft verschillende opleidingen waaruit je kunt kiezen.

SCA Introduction to coffee.

Dit is zoals de naam al zegt een introductie in de koffiespecialiteiten. Je leert over de reis die koffie aflegt van boon tot product, de basisprincipes van brandmethoden en beginselen van de verschillende zetmethodes.

Barista skills Foundation.

In deze training leer je de basiskennis van koffie, de molen instellen, espresso’s maken en melk te schuimen volgens de SCA-kwaliteitsnormen. Ook leer je over veiligheid, hygiëne en klantenservice.

SCA Barista skills Intermediate.

Dit is een vervolg op de barista workshop foundation en geeft een dieper inzicht in de koffie zelf. Onder meer de invloed van de variëteit, de oorsprong en verwerkingsmethoden op de smaak komen aan bod.

SCA Barista Professional.

Deze training volg je na de foundation en intermediate. Hier leer je geavanceerde vaardigheden en krijg je gedetailleerde kennis om toe te passen als professioneel barista.

Ook een barista workshop volgen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag over de mogelijkheden.