Koffie cursus Amsterdam

Werk jij in de horeca en wil je graag meer leren over koffie, koffiespecialiteiten en de bereiding daarvan? Volg dan een koffie cursus in Amsterdam aan de First Coffee Academy. Wij bieden een door de Speciality Coffee Academy (SCA) geautoriseerde opleidingsprogramma dat bestaat uit verschillende cursussen. Door het volgen van deze cursussen en het voldoende afleggen van de examens word jij een gecertificeerde barista en mag je dit ook officieel op je cv zetten.

Koffie cursus Amsterdam volgen?
Volg een opleiding aan de First Coffee Academy!

Wij leiden mensen op tot internationaal erkende barista. Na het afronden van de cursussen ontvang je internationaal erkende Barista Skills certificaten van de Speciality Coffee Association (SCA). Onze cursussen zijn gebaseerd op tientallen jaren van kennis, onderzoek en praktijkervaring. De First Coffee Academy is een door de SCA geautoriseerde opleider.

Koffie cursussen

Afhankelijk van je kennis en ervaring kun je instromen bij verschillende onderdelen. Onderstaand de verschillende cursussen, van weinig naar veel ervaring.

  • SCA Introduction to coffee. Hierin leer je over de reis van koffie, van de koffieplant tot de drank in het kopje. Ook de teelt van koffie, de variabelen die van invloed zijn op de kwaliteit van de koffie en de beginselen van zetmethodes komen hierbij aan bod.
  • Barista skills. In deze cursus wordt de basiskennis van koffie gegeven. Je leert hoe je volgens de SCA-kwaliteitsnormen de koffiemolen instelt, espresso’s maakt en melk schuimt. Daarnaast leer je over hygiëne, veiligheid en klantenservice.
  • SCA Barista skills intermediate. Hier krijg je een dieper inzicht in de koffie zelf. Daarnaast krijg je kennis van de invloed van de variëteit, de oorsprong en de verwerkingsmethode op de smaak van de koffie.
  • SCA Barista skills professional. In deze cursus leer je de geavanceerde vaardigheden en krijg je gedetailleerde kennis die je als professionele barista nodig hebt.

Koffie cursus Amsterdam

Gecertificeerde barista

Je kunt onze food truck huren voor een dagdeel (vier uur) of een hele dag (acht uur). Daarvoor zijn we niet afhankelijk van een stroom- of waterpunt, dat hebben we zelf allemaal bij ons. Uiteraard wordt het maken en serveren van chocolademelk en koffie verzorgt door een gecertificeerde barista.

Extra’s

Wil je wat extra’s bij de food truck, zoals bekertjes met een fullcolor bedrijfslogo, magneetstickers of reclameborden? In overleg kunnen wij veel voor je regelen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij leggen ze uit wat er allemaal mogelijk is!