Barista cursus

Werk jij in de horeca en ben je veel bezig met koffie? Volg dat een barista cursus aan onze First Coffee Academy! In deze cursussen leer je alles over koffie, zetmethoden en hoe je een internationaal erkende barista wordt. De opleidingen die wij geven is door de Speciality Coffee Association (SCA) geautoriseerd.

Barista cursus volgen?
Dat doe je bij de First Coffee Academy

Je mag je niet zonder meer ‘barista’ noemen. Pas als je bepaalde cursussen hebt gevolgd en certificaten hebt gehaald mag je op je cv zetten dat je barista bent. Werk je in de horeca dan is het een pre om ‘barista’ op je cv te hebben. Het toont aan dat je meer weet van koffie dan alleen hoe je op het knopje van de automaat moet drukken. Je laat zien aan dat je alles weet van de geschiedenis van koffie, van de verschillende zetmethoden en welke koffie past bij een bepaald gerecht. Daarnaast leer je over het serveren van koffie(specialiteiten) en kun je veel vertellen over bepaalde koffiesoorten. Ook leer je in een cursus alles over klantvriendelijkheid, en weet jouw werkgever zeker dat je precies weet hoe je klanten moet benaderen. Koffie gezet door een barista is meer dan een kopje koffie, het is een ware beleving.

Verschillende barista cursussen

De First Coffee Academy heeft verschillende cursussen die je kunt volgen, afhankelijk van je ervaring en voorkennis. Je kunt met de introductie beginnen en vanaf daar de andere barista cursussen volgen, of met een cursus naar keuze beginnen.

  • De SCA Introduction to coffee. Dit is een introductie in de koffiespecialiteiten.
  • De Barista skills Foundation. In deze barista cursus leer je de basiskennis van koffie, de molen instellen, espresso’s maken en melk te schuimen volgens de SCA-kwaliteitsnormen.
  • De SCA Barista skills Intermediate. Dit is een vervolg op de barista workshop foundation. Het geeft een dieper inzicht in de koffie zelf.
  • De SCA Barista Professional. In deze cursus leer je geavanceerde vaardigheden en krijg je gedetailleerde kennis om toe te passen als professioneel barista.

Barista cursus

Barista cursus volgen?

Wil je een erkende barista worden? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag over de mogelijkheden.