Barista certificaat halen

Barista certificaat halen | Werk jij in de horeca en wil je meer dan een kopje in een apparaat zetten en op een knop drukken voor een kop koffie? Volg dan een opleiding tot barista aan de First Coffee Academy. Hier leer je alles over koffie(specialiteiten) en krijg je na het afronden van de opleiding de juiste, internationaal erkende certificaten om jezelf barista te noemen.

Barista certificaat halen?
Dat doe je aan de First Coffee Academy.

Aan de First Coffee Academy leer je alles over koffie, zetmethoden en het serveren van koffie. De opleidingen die wij geven zijn door de Speciality Coffee Association (SCA) geautoriseerd.

Barista

Je mag jezelf niet zomaar ‘barista’ noemen. Hiervoor moet je bepaalde opleidingen en / of cursussen gevolgd hebben en certificaten hebben behaald. ‘Barista’ op je cv is een pre als je in de horeca werkt. Het laat zien dat je meer weet van koffie dan hoe je een koffiezetapparaat moet bedienen. Een barista weet ook veel van de geschiedenis van koffie, het verbouwen en de herkomst van de koffiebonen. Daarnaast heeft een barista verstand van de verschillende soorten koffiebonen, de invloed van de zetmethode op de smaak van de koffie en hoe je een koffie(specialiteit) moet serveren. Ook klantbenadering en vriendelijkheid horen bij de opleiding van een barista. Een kop koffie geserveerd door een barista is dus nooit zo maar een kop koffie. Het is een ware beleving.

Cursussen om een barista certificaat te halen

De First Coffee Academy heeft verschillende cursussen die je kunt volgen. Je stapt in op basis van de al opgedane ervaringen en eventueel andere gevolgde cursussen. Je kiest uit de volgende opleidingen.

  • De SCA Introduction to coffee.
  • De SCA Barista Skills Foundation.
  • De SCA Barista Skills Intermediate.
  • De SCA Barista Professional.

Barista certificaat halen

Wil je graag een barista certificaat halen?

Neem contact met ons op en wij vertellen je graag over de mogelijkheden.