Introduction to coffee

Werk jij in de horeca en wil je meer met koffie dan het bedienen van een koffiemachine? Dan word je een professioneel barista! Als barista weet je alles van koffie, de herkomst en de verschillende zetmethoden. Het geeft een dieper inzicht in koffie en hoe je dit zet en serveert. Volg daarom de cursus introduction to coffee.

Barista worden?
Volg de Introduction to coffee cursus!

Bij de First Coffee Academy volg je verschillende cursussen om certificaten te behalen die er samen voor zorgen dat jij je internationaal erkend barista mag noemen. De eerste cursus die je volgt is de Introduction to coffee.

Interactieve cursus

Deze cursus is voor iedereen die nog geen tot weinig ervaring heeft met koffie. Het brengt de reis in kaart die koffie aflegt vanaf de oorsprong in Ethiopië tot één van de belangrijkste handelswaren die het vandaag de dag is. Introduction to coffee geeft een algemeen overzicht van de weg die de koffie aflegt van het oogsten op de koffieplantage van de koffieboer tot de drank in het kopje dat je serveert. Onderwerpen zoals de geschiedenis van (het drinken van) koffie en de teelt en de variabelen die van invloed zijn op de koffie-kwaliteit en de smaak van de koffie. Ook leer je over de beginselen van verschillende zetmethoden, net zoals de basisprincipes van koffie branden en factoren die van invloed zijn op de versheid van koffie.

Daarnaast komen het belang van de kwaliteit van het gebruikte water, netheid en onderhoud van de machines aan bod. Het is een interactieve cursus die ook een koffieproeverij zoals die wordt gedaan door professionals (een ‘cupping’) omvat. Hiermee bepaal je de kwaliteit van koffie.

Introduction to coffee

Schriftelijk examen

Na het afronden van de cursus wordt een schriftelijk examen afgenomen. Je kunt er ook voor kiezen een SCA examen af te leggen. Na een voldoende afronding van dat examen ontvang je een officieel certificaat dat een stap is naar de internationaal erkende titel van ‘barista’.

Ook de cursus Introduction to coffee volgen aan onze First Coffee Academy? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!