Koffiekarretje huren

Een koffiekarretje huren betekent een trekpleister op iedere beurs en elk evenement. Bij een koffiebar vind je altijd mensen en gezelligheid.

Koffiekarretje huren?
Kies voor een eyecatcher op je evenement!

Koffie. We drinken het bijna allemaal. Om de dag te beginnen, om de dag door te komen, om gezellig bij te kletsen. Het is dan ook logisch dat je wilt dat er koffie geschonken wordt op een evenement. Het liefst goede koffie, op een professionele en vriendelijke manier geserveerd. Dus ga je een koffiekarretje huren van First Coffee!

Erkende barista

Een koffiekarretje huren bij First Coffee betekent dat je er ook een professionele barista bij krijgt. Deze maakt maximaal vijftig consumpties per uur. Onze barista’s zijn opgeleid en hebben alle certificaten die nodig zijn om zich erkend barista te mogen noemen. Dit wil zeggen dat onze barista’s niet alleen weten hoe ze goede koffie moeten maken met de juiste zetmethode, ze weten ook veel van de geschiedenis van koffie, van de verschillende bonen en van de herkomst van die bonen. Koffie is daarmee niet alleen een drank, het is een echte beleving.

Wij hebben een koffiekarretje voor binnen en voor buiten. De koffiebars zijn beperkt verrijdbaar, dus kunnen gedurende de dag ook verplaatst worden. Je kunt een koffiekarretje huren voor een halve of een hele dag.

Koffiebarretje huren

Geschiedenis van koffie

Koffie heeft al een lange geschiedenis. Koffieplanten vinden hun oorsprong in Ethiopiƫ, Jemen en Soedan. Daar werd in de tiende of elfde eeuw de eerste koffie gedronken. In de vijftiende eeuw werd de drank door Arabische handelaren meegenomen, en het eerste Europese koffiehuis zou in de zestiende eeuw in Venetiƫ zijn geopend. In Amsterdam kwamen de eerste koffieplantjes aan in 1706. In de botanische tuinen werden de plantjes opgekweekt en stekjes werden verstuurd door heel Europa. Amsterdam werd het eerste belangrijke internationale koffiehandelscentrum. Volgens een andere overlevering viel die eer echter te beurt aan London.

In het begin werd koffie alleen gedronken door de rijkere mensen. Het was een vrij dure drank en werd nog gezien als ‘exotisch’. Vanaf de achttiende eeuw werd de drank goedkoper en kwamen overal in Nederland koffiehuizen op. Vanaf 1750 stond koffie op de eerste plek van volksdranken. Daarmee werd het bier van de eerste plaats verstoten.

Ook een koffiekarretje huren voor een beurs of evenement?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem direct contact op.