SCA barista opleiding

Werk jij in de horeca en wil je meer doen met koffie dan op de knop van een koffieautomaat drukken? Dan volg je een opleiding tot barista! Dat doe je aan de First Coffee Academy, waar je een SCA barista opleiding krijgt. Na het behalen van de certificaten mag jij je officieel barista noemen.

Een SCA barista opleiding volgen?
Dat doe je aan de First Coffee Academy

Een barista is een kunstenaar op het gebied van koffie. Het woord ‘barista’ komt van oorsprong uit Italië, en betekent daar ‘barkeeper’. In Italië serveert een barista allerlei soorten dranken. Buiten Italië gaat het alleen om het bereiden en serveren van koffie en koffiespecialiteiten. Zoals een sommelier alles weet van wijn, zo weet een barista alles van koffie, van de geschiedenis tot de bereidingswijze en welke koffiesoort en koffiespecialiteit het beste bij een bepaald gerecht past.

First Coffee Academy

Aan de First Coffee Academy volg je verschillende SCA barista opleidingen. De First Coffee Academy leidt jou op voor de Barista Skills certificaten van de Speciality Coffee Association (SCA). Deze certificaten worden internationaal erkend. Afhankelijk van je kennis en ervaring stroom je in op een bepaald onderdeel. De volgende cursussen volg je aan de Academy.

De SCA Barista skills foundation. Hierin maak jij je de basiskennis van koffie eigen. Hoe stel je de molen in, hoe maak je espresso’s en schuim je melk volgens de SCA kwaliteitsnormen? Ook komen hygiëne, veiligheid en klantenservice aan bod.

De SCA Barista skills intermediate. Hierin ontdek je alles over het verbeteren van de koffiekwaliteit en krijg je dieper inzicht in de koffie zelf. Onder andere de invloed van de variëteit, de oorsprong en verwerkingsmethoden van de koffie op de smaak komen aan bod.

De SCA Barista skills professional. In deze workshop komen de geavanceerde vaardigheden en gedetailleerde kennis aan bod die door de barista worden gebruikt, en leer je hoe je deze toepast.

SCA barista opleiding

Ook een SCA barista opleiding volgen?

Neem contact op met First Coffee en wij vertellen je alles over de mogelijkheden van onze First Coffee Academy.