Barista training

Werk jij in de horeca en wil je meer doen met koffie dan een kopje zetten door op de knop van een automaat drukken? Dan word je barista! Volg een barista training aan de First Coffee Academy en word een gecertificeerde barista!

Barista training met officiële certificaten

Je bent niet zomaar barista. Je mag je pas barista noemen als je bepaalde cursussen gevolgd hebt en certificaten behaald. Deze barista trainingen volg je aan de Academy, waar je officiële certificaten haalt na het afronden van een cursus.

Alleen in Italië ben je barista zonder certificaten. Daar betekent het woord namelijk ‘iemand die achter de bar staat en dranken serveert’. Dat gaat niet alleen om koffie, maar om alle soorten dranken. In andere landen is een barista iemand die zich specifiek bezig houdt met koffie en koffiespecialiteiten.

Verschillende opleidingen

Je kunt verschillende opleidingen volgen binnen de First Coffee Academy. De keuze voor een cursus hangt af van je voorkennis en wat je graag wilt bereiken als barista.

  • SCA Introduction to coffee. Deze cursus is een introductie in de koffiespecialiteiten. Hier leer je alles over de weg die de koffie aflegt, van de oogst tot de drank. Ook komt onder meer de geschiedenis van koffie aan bod, de basisprincipes van koffiebranden en de beginselen van verschillende zetmethodes.
  • Barista skills Foundation. In deze training leer je onder andere de basiskennis van koffie, de molen instellen, espresso’s maken en melk te schuimen volgens de SCA-kwaliteitsnormen.
  • SCA Barista skills Intermediate. Dit is een vervolg op de barista workshop foundation, is geschikt voor iemand met barista-ervaringen en geeft een dieper inzicht in de koffie zelf
  • SCA Barista Professional. Hier leer je geavanceerde vaardigheden. Ook krijg je gedetailleerde kennis om toe te passen als professioneel barista.

barista training

Wil je ook een barista training volgen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je er graag alles over!