Barista worden

Werk jij in de horeca en wil je meer met koffie doen dan op de knop van een automaat drukken en wachten tot het kopje vol is? Word barista en volg de barista workshop aan onze First Coffee Academy!

Wil je barista worden?
Volg de opleiding bij First Coffee!

Tijdens de workshop, die verschillende niveaus en onderwerpen heeft, leer je alles dat je nodig hebt om internationaal erkende barista te worden. Onze First Coffee Academy is een door de SCA (Speciality Coffee Association) geautoriseerde opleiding.

Tijdens de opleiding leer je alles over koffie en de herkomst daarvan, over de verschillende zetmethodes en over goed en vriendelijk klantcontact. Want ook het contact met je klanten maakt een belangrijk deel uit van het werkt als barista.

Dit ga je doen

Je mag je niet zomaar ‘barista’ noemen. Pas als je bepaalde cursussen gevolgd hebt en certificaten hebt behaald mag jij je officieel barista noemen. De cursussen en workshops aan de Academy gaan over onder meer koffiebonen, het verwerkingsproces van de bonen tot een product dat buikbaar is om koffie van te maken, over zetmethoden, serveren en advies geven over welke koffie(specialiteit) het beste bij een gerecht past.

In Italië betekent ‘barista’ overigens ‘iemand die achter de bar staat en dranken serveert’. Dat hoeft dus niet per definitie iemand te zijn die alleen koffie serveert, een barista in ItaIië houdt zich bezig met alle soorten dranken. In andere landen staat het woord ‘barista’ voor iemand die zich helemaal heeft toegelegd op koffie(specialiteiten).

barista worden

Opleidingen First Coffee Academy

De First Coffee Academy heeft verschillende opleidingen waaruit je kunt kiezen.

SCA Introduction to coffee.
Deze cursus is een introductie in de koffiespecialiteiten.

Barista skills Foundation.
In deze training leer je de basiskennis van koffie, de molen instellen, espresso’s maken en melk te schuimen volgens de SCA-kwaliteitsnormen.

SCA Barista skills Intermediate.
Dit is een vervolg op de barista workshop foundation en geeft een dieper inzicht in de koffie zelf.

SCA Barista Professional.
Hier leer je geavanceerde vaardigheden en krijg je gedetailleerde kennis om toe te passen als professioneel barista.

Wil je ook barista worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.