Koffie workshop

Wil jij graag in de horeca werken en wil je meer weten over koffie? Of misschien werk je al in de horeca en wil jij je kennis over koffie en het bereiden van koffie(specialiteiten) verdiepen. Dan volg je een koffie workshop aan de First Coffee Academy.

Koffie workshop volgen?
Dat doe je aan de First Coffee Academy!

Aan de First Coffee Academy kies je uit verschillende opleidingen waarmee je certificaten kunt behalen. Met deze internationaal erkende certificaten mag jij je barista noemen. Dit staat goed op je cv als jij in de horeca wilt werken of al werkt. Maar ook als je niet in de horeca werkt maar bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in koffie of graag als thuis barista aan de slag wilt is dit een goede manier om je te verdiepen in de wereld van koffie.

Onze opleidingen zijn geautoriseerd door de Speciality Coffee Associaton (SCA) en worden internationaal erkend.

Verschillende koffie workshops

Je kunt kiezen uit verschillende opleiding. Afhankelijk van je voorkennis, je ervaring en eventueel al behaalde certificaten start je met één van de volgende onderdelen.

  • De SCA Introduction to coffee.
  • De SCA Barista Skills Foundation.
  • De SCA Barista Skills Intermediate.
  • De SCA Barista Professional.

Cursussen zijn bevatten theorie, maar omvatten ook enkele praktische oefeningen, zoals het houden van een koffieproeverij zoals die wordt gedaan door professionals (een ‘cupping).

Examen en certificaat

Na het afronden van de cursus doe je een schriftelijk examen. Wil jij jezelf een officieel erkende barista kunnen noemen, dan kies je er voor een SCA examen af te leggen. Na een voldoende afronding van dat examen ontvang je een officieel certificaat. Dit is één van de stappen naar de internationaal erkende titel van ‘barista’.

Koffie workshop

Koffie workshop volgen?

Wil jij een koffie workshop volgen omdat jij je kennis over koffie wilt verdiepen? Volg dan een cursus aan de First Coffee Academy! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.