Barista cursus 1 dag

Werk jij in de horeca en wil je graag meer weten over koffie? Bijvoorbeeld over de herkomst van koffie, de verwerking van boon tot koffie en welke koffie past bij welk gerecht? Volg dan een barista cursus van 1 dag aan de First Coffee Academy.

Barista cursus voor één dag volgen?
Dat doe je bij de First Coffee Academy!

Met ons programma word je opgeleid tot internationaal erkende barista. Je leert onder meer alles over koffie en de herkomst, over de verschillende zetmethoden en klantcontact. Onze Academy is een door de Speciality Coffee Association (SCA) geautoriseerde opleiding. Je kunt, afhankelijk van je niveau en wat je graag wilt leren, kiezen uit één van de volgende opleidingen.

Heb je geen of alleen basiskennis? Dan kun je het beste beginnen met de SCA Introduction to coffee. Vanaf die cursus kun je dan verder tot je de hele opleiding tot barista hebt gevolgd en jij je een gecertificeerd barista mag noemen.

Barista cursussen

SCA Introduction to coffee. Dit is een introductie in de koffiespecialiteiten. De cursus gaat over de reis die koffie aflegt van boon tot product, over de basisprincipes van brandmethoden en beginselen van de verschillende zetmethodes.

Barista skills Foundation. Deze cursus gaat over de basiskennis van koffie, het instellen van de molen, espresso’s maken en melk schuimen volgens de SCA-kwaliteitsnormen. Ook leer je over de veiligheid, hygiëne en klantenservice.

SCA Barista skills Intermediate. Dit is een vervolg op de barista workshop foundation en geeft een dieper inzicht in de koffie zelf. Je leert onder meer over de invloed van de variëteit, de oorsprong en verwerkingsmethoden op de smaak.

SCA Barista Professional. Deze training volg je na de foundation en intermediate. Hier leer je geavanceerde vaardigheden en krijg je gedetailleerde kennis om toe te passen als professionele barista.

barista cursus 1 dag

Meerdaagse opleiding

Liever een meerdaagse cursus volgen om echt alles te leren over koffie(specialiteiten)? Dat kan! Dan volg je ons meerdaagse programma en word je opgeleid tot internationaal erkende barista. Je leert onder meer alles over koffie en de herkomst, over de verschillende zetmethoden en klantcontact. De volledige opleiding is geautoriseerd door de SCA.

Barista curus 1 dag volgen?

Ook een barista cursus van één dag volgen? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag over de kosten en mogelijkheden!