SCA barista cursus

SCA barista cursus | Werk jij in de horeca en wil jij je onderscheiden als professionele barista? Sluit je dan aan bij de First Coffee Academy! Hier krijg je een opleiding tot internationaal erkende barista aan de hand van certificaten van de Speciality Coffee Association (SCA).

SCA barista cursus volgen?
Ga naar de First Coffee Academy

De opleidingen van de SCA zijn gebaseerd op tientallen jaren van kennis, onderzoek en praktijkervaring en helpen je bij het opbouwen van een succesvolle carrière in de koffie industrie. Al meer dan 50.000 wereldwijd hebben deelgenomen aan het SCA programma.

Je kunt verschillende trainingen volgen

SCA introduction to coffee. Deze SCA barista cursus is voor iedereen die nieuw is in de speciality coffee. Je leert alles over de geschiedenis van koffie, over de teelt, variabelen die van invloed zijn op de koffiekwaliteit, de smaak van koffie, basisprincipes van het koffiebranden, factoren van koffieversheid en de beginselen van verschillende zetmethodes.

Barista skills

SCA Barista skills foundation. Hier leer je de basiskennis van koffie. Ook leer je hoe je de molen instelt, hoe je espresso’s maakt en melk schuimt volgens de SCA kwaliteitsnormen. Daarnaast komen hygiëne, veiligheid en klantenservice aan bod.

SCA Barista skills intermediate. In deze cursus leer je hoe je de koffiekwaliteit verbetert en krijg je dieper inzicht in de koffie zelf. Onder andere de invloed van de variëteit, de oorsprong en verwerkingsmethoden van de koffie op de smaak komen aan bod. Daarnaast wordt meer verteld over de parameters van de koffiehoeveelheid, maalgraad, waterkwaliteit en shottijd.

SCA Barista skills professional. Deze cursus richt zich op de geavanceerde vaardigheden en gedetailleerde kennis die door de barista worden gebruikt, en hoe je deze toepast.

SCA barista cursus

Wil jij ook een SCA barista cursus volgen?

Meld je dan snel aan bij de First Coffee Academy! Wil je eerst meer informatie? Neem dat vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je alles over de mogelijkheden.