Jouw carrière in koffie start bij de First Coffee Academy

First Coffee Academy

Jij bent een horeca professional en je wilt je onderscheiden als barista. Dan ben je welkom bij de First Coffee Academy. De First Coffee Academy leidt op voor de internationaal erkende Barista Skills certificaten van de Specialty Coffee Association (SCA). De opleidingsprogramma’s van de Specialty Coffee Association zijn gebaseerd op tientallen jaren kennis, onderzoek en praktijkervaring en zijn ontworpen om jou te helpen een succesvolle carrière in de koffieindustrie op te bouwen. Sluit je aan bij de ongeveer 50.000 studenten wereldwijd die deelnemen aan het SCA programma.

De First Coffee Academy is een door de Specialty Coffee Association geautoriseerde opleider.

Wij bieden de volgende trainingen aan

Sca introduction to coffee

De cursus introduction to coffee is ideaal voor iedereen die nieuw is in specialty coffee. Het brengt de reis van koffie in kaart vanaf de oorsprong in Ethiopië tot de belangrijkste handelswaar die het vandaag is. Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de weg die koffie aflegt. Vanaf het oogsten bij de koffieboer tot aan de koffie in jouw kopje. We onderzoeken onderwerpen als geschiedenis en teelt, variabelen die van invloed zijn op de koffiekwaliteit, de smaak van koffie, basisprincipes van koffiebranden, factoren van koffieversheid en de beginselen van de verschillende zetmethodes. Daarnaast zullen de cursisten het belang van waterkwaliteit, netheid en onderhoud bespreken. Deze interactieve cursus omvat ook een cupping, een koffieproeverij zoals ook door professionals wordt gedaan om de kwaliteit van koffie te bepalen. Er wordt een online schriftelijk examen afgenomen na het voltooien van de cursus. (sca examen is optioneel)

Training: €98,- | 4 uur
excl. 21% btw en excl. SCA kosten

SCA kosten: €70,-
excl. 21% btw

De totale prijs van de training en SCA kosten incl. btw bedraagt €203,28

Barista skills

SCA BARISTA SKILLS FOUNDATION
De Barista Skills Foundation-cursus leert je de basiskennis van koffie. Verder leer je de molen in te stellen, espresso’s te maken en melk te schuimen volgens de SCA-kwaliteitsnormen, Ook komen hygiëne, veiligheid en klantenservice aan de orde.
Praktische leerdoelen en activiteiten bereiden je voor op het uitvoeren van de belangrijkste fundamentele taken van een barista. Een schriftelijk examen toetst de theoretische kennis.

€295.- p.p. | 1 dag
excl. 21% btw en excl. SCA kosten

 


 

SCA BARISTA SKILLS INTERMEDIATE
De cursus Barista Skills Intermediate is het vervolg op de Barista skills foundation.. Het is ideaal voor iemand die ervaring heeft met barista-vaardigheden en wil ontdekken hoe de koffiekwaliteit kan worden verbeterd. Door deze training krijgen cursisten een dieper inzicht in de koffie zelf. In de cursus worden onder andere de invloed van de variëteit, oorsprong en verwerkingsmethode op de smaak behandeld. Met de parameters van koffiehoeveelheid, maalgraad, waterkwaliteit en shottijd.

€590.- p.p. | 2 dagen
excl. 21% btw en excl. SCA kosten

 


 

SCA BARISTA SKILLS PROFESSIONAL
De cursus Barista Skills Professional is bedoeld om geavanceerde vaardigheden en gedetailleerde kennis die door een professionele barista worden gebruikt toe te passen.

€990.- p.p. | 3 dagen
excl. 21% btw en excl. SCA kosten