Barista cursus Amsterdam

Werk jij in de horeca en wil jij je onderscheiden als professioneel barista? Sluit je dan aan bij de First Coffee Academy! In deze barista cursus in Amsterdam word je opgeleid tot internationaal erkende barista. Onze Academy is een door de Speciality Coffee Association geautoriseerde opleiding.

Barista worden?
Volg een barista cursus Amsterdam!

‘Barista’ is het Italiaanse woord voor barkeeper. In ItaliĆ« serveert een barista allerlei soorten dranken. Een barista in Nederland is een koffiespecialist die precies weet hoe je de beste en lekkerste koffie(specialiteit) maakt, maar ook veel weet over hoe je moet serveren en over koffie, koffiebonen, de herkomst en het verwerkingsproces zelf. Ten slotte kan een barista klanten advies geven over welke koffie het beste bij bijvoorbeeld een gerecht past.

Je mag jezelf niet zomaar barista noemen. Om als professioneel barista aan de slag te mogen heb je speciale certificaten nodig. Daarom volg je een barista cursus in Amsterdam bij de First Coffee Academy. Wij bieden de volgende trainingen.

SCA introduction to coffee

Deze cursus is voor iedereen die nieuw is in de koffiespecialiteiten. Je leert over de geschiedenis van koffie, waar koffie vandaan komt, over de teelt, de variabelen die van invloed zijn op de kwaliteit van de koffie en over de beginselen van zetmethodes. Ook waterkwaliteit, netheid en onderhoud komen aan bod. Ten slotte omvat de cursus een cupping, een koffieproeverij zoals die door professionals gedaan wordt om de kwaliteit van de koffie te bepalen. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk, online examen. Optioneel kun je een SCA examen afleggen.

Cursus koffie barista

Barista skills foundation

Hier leer je de basiskennis van koffie, hoe je de molen instelt, hoe je espresso’s maakt en melk schuimt volgens de SCA-kwaliteitsnormen. Daarnaast leer je over hygiene, veiligheid en klantenservice. De cursus wordt afgerond met een schriftelijk examen.

Na deze cursus kun je de SCA Barista Skills intermediate volgen, waarin je onder meer leert over het verbeteren van de koffiekwaliteit. Daarna kan je de SCA Barista Skills professional volgen, om geavanceerde vaardigheden en gedetailleerde kennis van een barista toe te passen.

Na afronding van iedere cursus ontvang je een erkend Barista Skills certificaat van de Speciality Coffee Association.

Volg de barista cursus in Amsterdam

Ook professioneel barista worden? Volg een barista cursus in Amsterdam aan de First Coffee Academy!