Mobiele koffiebar Vondelpark

Mobiele koffiebar Vondelpark
Mobiele koffiebar Vondelpark

Datum:07-03-2020 - 08-03-2020
Tijd:11:00 - 18:00

Locatie
Vondelpark
Vondelpark/van Baerlestraat
Amsterdam


Atlanta, Georgia. Stad van Kanye West, Julia Roberts en Spike Lee. Harlem Shuffle van de Rolling Stones klinkt op de achtergrond. Baby driver (Ansel Elgort) loopt in de openingsscene van de film “Baby Driver” naar zijn favoriete coffeebar en besteld 4 coffee to go. 4 black medium.

We zijn eigenlijk wel gewend dat in Amerikaanse films iedereen met een paper cup coffee loopt. Een trend die ook in Nederland door komt. Ga voor kwaliteitskoffie. Wat eigenlijk voor alle food and drinks geld: less is more. Beter één goede koffie dan 4 slechte.

En wat is het dan heerlijk om in de zomer met een Piaggio mobiele espressobar op straat koffie te verkopen. Een directer contact met je klant is er eigenlijk niet. Er zijn letterlijk en figuurlijk geen drempels. Je hoeft nergens naar binnen. Je hoeft niet door het raam te kijken hoe het er van binnen uit ziet. Je hoeft geen deur open te doen. Je komt de hoek om en opeens staat hij daar. Het charmante Italiaanse driewielertje. Compleet ingericht met een professionele espressomachine.

Vooral de Italiaan is hier zeer blij mee. Niet omdat alles wat hij ziet van Italiaanse makelij is. Nee, de Italiaan is een koffiekenner. En wat je ook van de Italiaanse koffie mag vinden, elke Italiaan is een barista. De Italiaan besteld zijn koffie en geeft vervolgens instructies hoe deze gemaakt moet worden. De cappuccino moet in een 6oz. beker en een espresso moet “short” zijn. Vervolgens komt hij vlak naast je staan om te zorgen dat zijn instructies correct uitgevoerd worden.

Intimiderend? Helemaal niet. Niets geen evaluatieformulieren of reviews op internet. Je krijgt direct feedback. En dat willen we graag. Oh ja … zorg wel dat je beker gerecycled wordt.